Buitenschoolse opvang Eemsmond

Het Schathuis | Uithuizermeeden

Bent u op zoek naar kinderopvang met net dat beetje extra?

Dit vindt u bij Het Schathuis! Onze nieuwe locatie aan de Hoofdstraat 1 in Uithuizermeeden (de voormalige huishoudschool) op steenworp afstand van de Rensumaborg.

Alle aandacht en zorg voor jonge en oudere kinderen in een mooi karakteristiek, warm pand in een prachtige natuurlijke omgeving! De inrichting zal met zorg gekozen worden om zo een huiselijke sfeer te creëren waarin de kinderen zich helemaal thuis voelen. In de keuze van het speelgoed vinden wij het erg belangrijk dat het spannend en uitdagend is voor kinderen. Daarnaast zal het speelgoed veelal gemaakt zijn van natuurlijke materialen.

Na school lekker veel buiten spelen en op ontdekkingstocht gaan in de mooie natuur rondom het pand. Tuinieren in onze eigen moestuin en samen koken. Even relaxen met een leuk boek in de tuin. Voor ieder kind genoeg keuze passend bij zijn/haar passie en interesse.

Onze tuin is een plek waar de kinderen op onderzoek uitgaan en zich vrij kunnen bewegen. Het is ons uitgangspunt om de kinderen iedere dag buiten te laten spelen. Water, stenen, zand, bomen, hoogteverschillen, slingerende paadjes, verstoppen tussen de struiken of in een buis. Vies worden vinden we bij Het Schathuis geen probleem. Met een speciale overall kunnen de kinderen heerlijk buitenspelen zonder dat ze nat en/of koud worden bij koud en regenachtig weer. Ook voor de allerkleinsten zal er buiten een veilige en uitdagende plek zijn om te spelen. Hiervoor wordt een speciaal omheinde babytuin aangelegd. Eveneens zal Het Schathuis gebruik maken van buitenslaaphuisjes voor de kleinsten.

Het Schathuis krijgt ook een moestuin. We zullen samen met de kinderen de moestuin onderhouden. We zaaien, verzorgen en oogsten de groenten en fruit. Tot slot bereiden we het product in de keuken en eten uiteindelijk een heerlijk maaltijd uit eigen tuin.

Bij diverse activiteiten zal samengewerkt gaan worden met verenigingen of andere partners uit de directe omgeving. Kinderen kunnen bij Het Schathuis geheel verzorgd de wereld ontdekken. Bent u nieuwsgierig geworden? Bel gerust met ons voor meer informatie wij staan u graag te woord.

Adres
Hoofdstraat 1| 9982 AA Uithuizermeeden | 0595 - 725805 
Leidinggevende: Hester van der Bles (hester.vanderbles@kids2b.nl)

Landelijk register kinderopvang

Aanmelden BSO