Buitenschoolse opvang Ten Boer

In de gemeente Ten Boer hebben we vier locaties voor buitenschoolse opvang.

Ten Boer | De Petteflet | 4-7 jaar

BSO jong Ten BoerKinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar worden bij ons opgevangen op ‘De Petteflet’.

Binnen de basisschool De Huifkar hebben wij voor deze jongste groep BSO kinderen verschillende ruimtes om in te spelen. Voor de knutselaars hebben wij een geweldig atelier, voor de koks in spe een grote keuken met een heus kinderrestaurant. Jonge onderzoekers kunnen terecht in ons laboratorium en daarnaast ontbreken natuurlijk ook de bouwhoek en de poppenhoek niet.

Activiteitenladder
Op de BSO wordt uw kind uitgedaagd door middel van allerlei uitdagend speelmateriaal en hij/zij wordt gestimuleerd om nieuwe dingen te ontdekken/leren. Naast de “gewone” activiteiten organiseren we ook vaak nog extra activiteiten. Deze maken wij kenbaar via onze activiteitenladder. Hierbij kunt u denken aan een sportaanbod, muziek- of danslessen, uitstapjes etc.

Buitenspelen
Buitenspelen vinden wij erg belangrijk en dat doen wij dus ook zo vaak mogelijk. Lekker voetballen, fietsen, op de skelter of step. In de zandbak, hinkelen, rennen of touwtje springen. Trots zijn wij op onze eigen moestuin! Niet alleen de kinderen vinden dit helemaal geweldig, ook de ouders zijn hier erg blij mee. Want een potje eigengemaakte aardbeienjam of een zakje heerlijke aardappelen wordt zeer gewaardeerd!

Regent het op een dag zo erg dat we niet naar buiten kunnen, dan mogen we gebruik maken van de gymzaal. Hier kunnen we met z’n allen lekker rennen, dansen en spelen! Na een lange dag op school kunnen kinderen hier hun energie volledig in kwijt!

Nieuwsgierig geworden? Kom gerust eens langs na schooltijd. Uw zoon of dochter mag altijd een keer vrijblijvend meespelen om te kijken of hij/zij het leuk vindt! Ons team van enthousiaste, ervaren, professionele pedagogisch medewerkers staan voor de kinderen klaar om hen een uitdagend en vooral heel leuk activiteitenaanbod te bieden.

Openingstijden
De Petteflet is open op maandag t/m vrijdag na schooltijd. Voorschoolse opvang regelen wij ook en tijdens vakantie en margedagen kan uw kind de hele dag bij ons terecht.

Adres
Kievitstraat 6 | 9791 ER Ten Boer | 050 302 3918 |
Leidinggevende: Maya Sissing (Maya.sissing@kids2b.nl)

Landelijk register kinderopvang

Aanmelden BSO

Ten Boer | Dikke Dollie | vanaf 7 jaar

gemeente ten boer foto's bso oudDikke Dollie, een prachtige BSO voor kinderen vanaf 7 jaar. Lekker uit school met vriendjes en vriendinnetjes heel veel lol hebben!

Binnen CBS De Fontein hebben de BSO ingerichte met ‘stoere’ materialen, zoals steigerhout en veel meubels met spijkerstof. Er zijn twee groepsruimtes waar kinderen kunnen spelen, ontdekken en genieten. Lekker achter de naaimachine je eigen kleding kunnen maken, met techniekdozen aan de slag, of gewoon ‘chillen’ op de bank met stripboeken. Ook hebben wij een ruimte voor dans en drama waar de kinderen met al hun fantasie de leukste voorstellingen geven. En wij mogen gebruik maken van het aangrenzende handvaardigheidlokaal. De meest prachtige kunstwerken worden daar gemaakt.

Buitenspelen
De buitenomgeving is een prachtige plek om te spelen, sporten en te ontdekken. Voetballen, klimmen, fietsen, alles kan! En niet te vergeten, wij hebben een fantastische moestuin van 100m2. Overheerlijke aardbeien, kilo’s aardappelen, lekkere bietjes en nog heel veel meer! Natuurlijk heel veel voor eigen gebruik, maar ook de papa’s en mama’s krijgen af en toe een groentepakketje mee!

Dus bent u op zoek naar een leuke opvang voor uw kind(eren), die activiteiten biedt die gericht zijn op kinderen in de leeftijd van 7 jaar en ouder, kom dan eens langs op Dikke Dollie! U en uw kind(eren) zijn van harte welkom!

Openingstijden
Dikke Dollie is alle middagen na school open. Daarnaast kunt u in de schoolvakanties en op margedagen hele dagen bij ons terecht. Heeft u ook nog voorschoolse opvang nodig? Geen probleem, dit kan op onze hoofdlocatie.

Adres
A.H. Homanstraat 23 | 9791 BN Ten Boer | 06 304 54 571 |
Leidinggevende: Maya Sissing (Maya.sissing@kids2b.nl)

Landelijk register kinderopvang

Aanmelden BSO

Garmerwolde

gemeente ten boer foto BSO garmerwolde

Een gezellige BSO in een gezellig dorp! Dat is onze BSO in Garmerwolde. U kunt ons vinden in OBS Garmerwolde.

BSO-tijd is vrije tijd, dus kinderen mogen zelf aangeven wat ze willen gaan doen. Ze kunnen kiezen uit veel verschillende speelmaterialen. Knutselen, in de bouwhoek, tekenen, spelletjes doen, toneel spelen en nog veel meer. Wil een kind een keer niet samen spelen maar gewoon even lekker “hangen op de bank” met een leuk boek, dan kan dat natuurlijk ook!

Activiteitenaanbod
Voor het ren-, vlieg- en springwerk gaan we lekker naar buiten! Onze buitenruimte heeft meer dan genoeg mogelijkheden om actief bezig te zijn. Er wordt regelmatig gewerkt met thema’s waaromheen allerlei activiteiten worden gedaan. Of samen met de pedagogisch medewerker lekker op stap! En mocht het weer te slecht zijn om buiten te spelen, dan mogen we gebruik maken van de gymzaal van school. Ook heerlijk om in rond te rennen!

Wilt u eens kennismaken met ons? Kom gerust eens langs na schooltijd. Uw zoon of dochter mag altijd een keer vrijblijvend meespelen om te kijken of hij/zij het leuk vindt! Ons team van enthousiaste, ervaren, professionele pedagogisch medewerkers staan voor de kinderen klaar om hen een uitdagend en vooral heel leuk activiteitenaanbod te bieden.

Openingstijden
Onze BSO in Garmerwolde is open op maandagmiddag, dinsdagmiddag en donderdagmiddag. In de schoolvakanties kunt u op maandag tot en met vrijdag de hele dag terecht op onze hoofdlocatie in Ten Boer.

Adres
Dorpsweg 60 | 9798 PG Garmerwolde | 06 216 82 058 |
Leidinggevende: Maya Sissing (Maya.sissing@kids2b.nl)

Landelijk register kinderopvang

Aanmelden BSO