Centrale Ouderraad (COR)

 

Bastiaan Busz, voorzitter COR Kids2b

De Ouderraad is het adviserende orgaan waarmee de zeggenschap van ouders m.b.t. het beleid van Kids2b is geregeld. Bastiaan Busz, getrouwd met Leonie en vader van zoons Meerten (2jr) en Fester (4md), is voorzitter van de Centrale Ouderraad van Kids2b. Hij heeft een bedrijf in de toelevering van de zeescheepvaart olie-en wind offshore. Bastiaan denkt graag mee over het pedagogische beleid en andere vraagstukken.

Bastiaan Busz aan het woord:

Rol Centrale ouderraad

“De ouderraad brengt gevraagd en ongevraagd advies uit en heeft een verzwaard adviesrecht t.a.v. bijvoorbeeld tarieven. Regelmatig praat ik als voorzitter in een open en prettige sfeer met de directeur over bepaalde thema’s en onderwerpen. Stellingen van de eerste vergadering van mij als voorzitter waren: biologisch verantwoord eten of gewoon een broodje pindakaas? Deze stellingen komen voort uit de ideeën die Kids2b heeft over meer bewuste voeding. Ook andere vraagstukken met betrekking tot het pedagogisch beleid komen aan de orde. Ik denk hier graag over mee”.

Lokale ouderraden
“De COR heeft een adviesrol, waarbij van iedere lokale ouderraad (OR) een afgevaardigde zitting neemt in de COR. Als de lokale ouderraden goed vertegenwoordigd en goed georganiseerd zijn, kan en moet de COR een goed platform zijn voor inspiratie, advies en informatie waarmee u als ouder het verschil kunt maken voor Kids2b en daarmee direct voor u en onze kinderen. Voor vragen of suggesties kunt u contact opnemen door een mail te sturen naar corgroup@kids2b.nl.”

“Ik wens u en uw familie een prachtige en liefdevolle kerst en een energierijk 2018.”

Bastiaan Busz
Voorzitter COR Kids2b