Dagopvang Eemsmond

Uithuizermeeden

Bent u op zoek naar kinderopvang met net dat beetje extra?

Dit vindt u bij Het Schathuis! Onze nieuwe locatie aan de Hoofdstraat 1 in Uithuizermeeden op steenworp afstand van de Rensumaborg heeft 15 oktober jl. haar deuren geopend.

Alle aandacht en zorg voor jonge en oudere kinderen in een mooi karakteristiek, warm pand in een prachtige natuurlijke omgeving! De inrichting is met zorg gekozen om zo een huiselijke sfeer te creëren waarin de kinderen zich helemaal thuis voelen. In de keuze van het speelgoed vinden wij het erg belangrijk dat het spannend en uitdagend is voor kinderen. Daarnaast is het speelgoed veelal gemaakt zijn van natuurlijke materialen.

Na school lekker veel buiten spelen en op ontdekkingstocht gaan in de mooie natuur rondom het pand. Tuinieren in onze eigen moestuin en samen koken. Even relaxen met een leuk boek in de tuin. Voor ieder kind genoeg keuze passend bij zijn/haar passie en interesse.

Onze tuin wordt nog helemaal aangelegd zodat het een plek wordt waar de kinderen op onderzoek uitgaan en zich vrij kunnen bewegen. Het is ons uitgangspunt om de kinderen iedere dag buiten te laten spelen. Water, stenen, zand, bomen, hoogteverschillen, slingerende paadjes, verstoppen tussen de struiken of in een buis. Vies worden vinden we bij Het Schathuis geen probleem. Met een speciale overall kunnen de kinderen heerlijk buitenspelen zonder dat ze nat en/of koud worden bij koud en regenachtig weer. Ook voor de allerkleinsten zal er buiten een veilige en uitdagende plek zijn om te spelen. Hiervoor wordt een speciaal omheinde babytuin aangelegd. Eveneens zal Het Schathuis gebruik maken van buitenslaaphuisjes voor de kleinsten.

Het Schathuis krijgt ook een moestuin, hiervoor moeten we echter even op het voorjaar wachten. We zullen samen met de kinderen de moestuin onderhouden. We zaaien, verzorgen en oogsten de groenten en fruit. Tot slot bereiden we het product in de keuken en eten uiteindelijk een heerlijk maaltijd uit eigen tuin.

Bij diverse activiteiten zal samengewerkt gaan worden met verenigingen of andere partners uit de directe omgeving. Kinderen kunnen bij Het Schathuis geheel verzorgd de wereld ontdekken. Bent u nieuwsgierig geworden? Bel gerust met ons voor meer informatie wij staan u graag te woord.

Openingstijden: Het Schathuis is van maandag tot en met vrijdag van 7.00 uur tot 18.00 uur open.

Adres 
Hoofdstraat 1| 9982 AA Uithuizermeeden | 0595 - 725805 
Leidinggevende: Hester van der Bles hester.vanderbles@kids2b.nl)

Landelijk register kinderopvang

Aanmelden dagopvang