Dagopvang Loppersum

Loppersum

Gemeente loppersum dagopvangOnze dagopvang heeft twee groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar; de Hommels en de Mieren. Beide groepen hebben plaats voor ieder 12 kinderen. Onze dagopvang is gehuisvest in de Brede School van Loppersum. De Brede School biedt onderdak aan de openbare basisschool Prinses Beatrix, peuterspeelzaal Prugelhorn en de buitenschoolse opvang van Kids2b. Hierdoor werken we regelmatig samen met de school. Voorbeelden hiervan zijn een gezamenlijke ouderavond over voorlezen, het voorlezen van kinderen uit groep 8 tijdens De Nationale Voorleesdagen en een gezamenlijke sportmiddag in de gezondheidsweek.

Activiteitenaanbod
De ruimtes zijn gezellig en uitdagend ingericht met wisselende speelhoeken. Zo is er een poppenhoek, bouwhoek, leeshoek, keukenhoek etc. Voor de baby’s zijn rustige hoeken ingericht. Er is ruimte voor vrij spel en er worden ook geregeld themagerichte activiteiten georganiseerd. De Mieren en de Hommels hebben een open-deurenbeleid, dat wil zeggen dat de kinderen van beide groepen geregeld de gelegenheid hebben om met elkaar te spelen.  Onze buitenruimte is groot en omheind en heeft door speeltoestellen en spelmateriaal afwisselende speelmogelijkheden. Omdat wij buitenspelen erg belangrijk vinden, zijn we vaak buiten met de kinderen.

Wilt u eens komen kijken? Dat kan natuurlijk! Loop gerust eens binnen, u bent van harte welkom. Ons team van enthousiaste, ervaren en professionele medewerkers staat iedere dag weer voor de kinderen klaar om hen, vol passie, te begeleiden in het ontdekken van de wereld om hen heen. Onze medewerkers laten u graag de opvanglocatie zien en kunnen u alles vertellen over onze dagopvang in Loppersum.

Openingstijden
Dagopvang Loppersum is maandag tot en met vrijdag van 7.00 uur tot 18.00 uur open.

Adres
Schoolstraat 3b | 9919 HX Loppersum | 0596-571932 |
Leidinggevende: Christina Dijkman (christina.dijkman@kids2b.nl)

Landelijk register kinderopvang  

Aanmelden dagopvang

Middelstum

Sinds 1 april 2018 valt kinderopvang Het Merelhuis onder de vlag van Kids2b. In een prachtig monumentaal pand bieden wij kleinschalige opvang. De inrichting is met zorg gekozen om zo een huiselijke sfeer te creëren waarin de kinderen zich helemaal thuis voelen. Er is voldoende speelgoed voor de kinderen, veelal gemaakt van natuurlijke materialen. In de keuze van het speelgoed vinden wij het erg belangrijk dat het spannend en uitdagend moet zijn.

Onze tuin is een plek waar de kinderen zich vrij kunnen bewegen en ontdekken. Het is ons uitgangspunt om de kinderen iedere dag buiten te laten spelen. Water, stenen, zand, bomen, hoogteverschillen, slingerende paadjes, verstoppen tussen de struiken of in een buis. Vies worden vinden we bij het Merelhuis geen probleem. Met een speciale overall kunnen de kinderen heerlijk buitenspelen zonder dat ze nat en/of koud worden bij koud en regenachtig weer. Ook voor de allerkleinsten is er buiten een veilige en uitdagende plek om te spelen in de speciaal omheinde babytuin. Eveneens maakt het Merelhuis gebruik van buitenslaaphuisjes voor de kleinsten.

Het Merelhuis heeft ook een moestuin en moestuinbakken. We zullen met de kinderen af en toe werken in de moestuin, we zaaien, verzorgen en oogsten de groenten. Tot slot bereiden we het product in de keuken en eten uiteindelijk een heerlijk maaltijd uit eigen tuin.

Wilt u graag eens komen kijken? Dat kan natuurlijk, u bent van harte welkom. Loop gerust eens binnen.

Openingstijden
Het Merelhuis is open op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot 18.00 uur.

Adres
Geertruida Alberdastraat 5 | 9991 CT Middelstum | 0595-552933
Leidinggevende: Christina Dijkman (christina.dijkman@kids2b.nl)

Landelijk register kinderopvang  

Aanmelden dagopvang