Feestelijke opening peuteropvang Kids2b in Holwierde

Maandag 5 september is onze nieuwe peuteropvang in kindcentrum Hiliglo geopend, onder grote belangstelling van de peuters, hun ouders en andere belangstellenden. De kinderen van de basisschool vormden een lange haag door de school om de nieuwe peuters welkom te heten.

Fotograaf: Yolanda Wals

Fotograaf: Yolanda Wals

Wethouder Jan Menninga overhandigde Kids2b na zijn openingstoespraak een ‘leeg koffertje’. In dit koffertje mag Kids2b een kadowens voor de peuteropvang stoppen. Samen met hun juf Thea Nijboer onthulden de peuters de nieuwe ruimte. De peuters gingen meteen op ontdekkingstocht. Vooral de huishoek en de auto-/bouwhoek waren populair, er werd al volop gespeeld. Tet Luursema van Biblionet sloot de ochtend feestelijk af met de peuters en kleuters met het verhaal ‘De Wiebelbillenboogie’.

 

De peuteropvang heeft op dit moment nog geen naam. Ouders en andere dorpelingen worden opgeroepen om een naam voor de opvang te bedenken. Bij de opvang, in de school en in de supermarkt staan tot en met 23 september ideeënbussen, waar mensen een naam in kunnen stoppen. In de laatste week van september wordt de mooiste naam gekozen door een jury, die bestaat uit vertegenwoordigers van Kids2b, Dorpsbelangen en ouders.