Het Schathuis Uithuizermeeden

Bent u op zoek naar kinderopvang met net dat beetje extra? Dit vindt u binnenkort in Het Schathuis in Uithuizermeeden!

Kids2b start hier een nieuwe locatie aan de Hoofdstraat 1 (de voormalige huishoudschool) op steenworp afstand van de Rensumaborg. Deze nieuwe locatie wordt het voorbeeld van het nieuwe beleid van Kids2b met haar 3 speerpunten: voeding & beweging, buiten en taal.

Alle aandacht en zorg voor jonge en oudere kinderen in een mooi karakteristiek, warm pand in een prachtige natuurlijke omgeving. De inrichting zal met zorg gekozen worden om zo een huiselijke sfeer te creƫren waarin de kinderen zich helemaal thuis voelen. Er zal voldoende speelgoed voor de kinderen, veelal gemaakt van natuurlijke materialen aanwezig zijn. In de keuze van het speelgoed vinden wij het erg belangrijk dat het spannend en uitdagend moet zijn voor kinderen.

Na school lekker lezen in een hangmat, tuinieren in de eigen moestuin, samen koken, veel buiten spelen en ontdekken in de mooie natuur rondom het pand.

Onze tuin wordt een plek waar de kinderen zich vrij kunnen bewegen en ontdekken. Het is ons uitgangspunt om de kinderen iedere dag buiten te laten spelen. Water, stenen, zand, bomen, hoogteverschillen, slingerende paadjes, verstoppen tussen de struiken of in een buis. Vies worden vinden we bij het Schathuis geen probleem. Met een speciale overall kunnen de kinderen heerlijk buitenspelen zonder dat ze nat en/of koud worden bij koud en regenachtig weer. Ook voor de allerkleinsten is er buiten een veilige en uitdagende plek om te spelen in de speciaal omheinde babytuin. Eveneens maakt het Schathuis gebruik van buitenslaaphuisjes voor de kleinsten. Bij veel activiteiten wordt samengewerkt met verenigingen of andere partners uit de directe omgeving. Het Schathuis krijgt ook een moestuin. We zullen met de kinderen af en toe werken in de moestuin, we zaaien, verzorgen en oogsten de groenten en fruit. Tot slot bereiden we het product in de keuken en eten uiteindelijk een heerlijk maaltijd uit eigen tuin.

Kinderen kunnen bij het Schathuis geheel verzorgd de wereld ontdekken, terwijl u elders bent.

Bent u nieuwsgierig geworden? Bel gerust met ons voor meer informatie, kijk op onze website www. Kids2b.nl of kom op de open dag in september (datum volgt).

Als u uw kind (eren) aanmeldt voor 1 september a.s. kunt u profiteren van onze Vroege vogels-actie: kinderen ontvangen een stoere buitenoverall in hun eigen maat en u kunt kiezen uit een biologische fruit- of groentemand van Goudgewas uit Roodeschool.

U bent van harte welkom in Het Schathuis!