Kids2b bestaat 25 jaar!

kids2b-logo-defWat in 1991 met slechts enkele locaties begon als Stichting Kinderopvang Noord Groningen is onder de vlag van Kids2b uitgegroeid tot een professionele organisatie, die dagopvang, peuteropvang, buitenschoolse opvang en gastouderopvang biedt in de gemeenten Delfzijl, Appingedam, Loppersum, Eemsmond, Winsum, De Marne, Bedum en Ten Boer. Inmiddels beschikt Kids2b niet alleen over zeer veel expertise op het gebied van opvang, maar ook op het gebied van samenwerking met het onderwijs, jeugdzorg en gemeenten. In enkele gemeenten maakt Kids2b deel uit van Kindcentra.

Het jubileum wordt in de week van 3 t/m 7 oktober uitbundig gevierd met kinderen, ouders, medewerkers en  samenwerkingspartners. Tijdens een symposium op 6 oktober zal dagvoorzitter Engbert Breuker met (oud)medewerkers, bestuurders en samenwerkingspartners terugblikken op de ontwikkeling die Kids2b heeft doorgemaakt. Jeannette de Jong, verbonden aan Kindcentra 2020 en directeur van Stichting Kinderopvang Heerhugowaard, en Pauline Schreuder, universitair docent Pedagogische Wetenschappen aan de RUG, kijken vooruit naar de toekomst van de kinderopvang in het algemeen en die van Kids2b in het bijzonder.

Deze middag wordt ook het prentenboek ‘Feestvarkentjes’ gepresenteerd, dat speciaal ter ere van de 25e verjaardag is geschreven door Wietske Couperus (pedagoog bij Kids2b) en geïllustreerd door Grietje Willemsma. Alle gezinnen met een kind jonger dan vier jaar krijgen dit boek kado.kinderboerderij

Tevens zijn kunstwerken van BSO-kinderen met als thema ‘Feestvarkentjes’ te bewonderen. De bezoekers van het symposium mogen deze waarderen door een donatie bij de kunstwerken te doen. De opbrengst gaat naar het kinderkankerfonds KIKA.

De feestweek wordt op 7 oktober spetterend afgesloten met een feest voor alle medewerkers van Kids2b.