Kids2b heeft een nieuw voedingsbeleid

Begin dit jaar hebben wij u met trots ons nieuwe visiedocument “Groei door verbinding” mogen presenteren. Centraal hierin staan onze 3 speerpunten:

  1. Voeding & Beweging
  2. Buiten
  3. Taal

De afgelopen maanden heeft een werkgroep, bestaande uit pedagogisch medewerkers, teamleiders en onze pedagoog, zich druk beziggehouden met het onderwerp ‘voeding’. Eén van de onderwerpen die zij op zich hebben genomen is het onder de loep nemen van ons voedingsbeleid en deze daar waar gewenst aan te passen. Ook leden van uw Centrale Ouderraad hebben meegelezen en waardevolle input gegeven.

Wat is er anders?

Voor ons nieuwe voedingsbeleid hebben wij als uitgangspunt de richtlijnen voor gezonde voeding van het Voedingscentrum genomen. Beter bij u bekend als de Schijf van Vijf.

Een paar voorbeelden uit ons voedingsbeleid:

  • Kinderen krijgen van ons thee of water met fruit i.p.v. ranja en diksap. Net zo lekker maar gelukkig geen suiker.
  • Een broodje kipfilet met komkommer is een heerlijk alternatief voor smeerworst waar te veel zout in zit.
  • We gebruiken aardewerken borden en glazen. Minder plastic en wij geven kinderen het vertrouwen dat zij hier mee om kunnen gaan.
  • Daar waar mogelijk hebben we of komen er moestuinen/moestuinbakken. Die onderhouden we samen met de kinderen om daarna met z’n allen van de opbrengst te genieten.

Vanzelfsprekend houden wij in ons nieuwe voedingsbeleid rekening met allergieën en speciale diëten van kinderen.

Trakteren

Jarig zijn is feest en een traktatie hoort daarbij! Wel vragen wij u om ook hierbij rekening te houden met ons voedingsbeleid. Onze medewerkers op de groep hebben ontzettend veel leuke ideeën die zij graag met u delen, vraag ze gerust. Een niet-eetbare traktatie mag natuurlijk ook!

Week van de Voeding van 1 t/m 5 oktober

In de eerste week van oktober besteden alle locaties uitgebreid aandacht aan ons nieuwe voedingsbeleid door middel van speciale activiteiten. U kunt zo kennismaken met de veranderingen in onze werkwijze en aanbod.


Voedingsbeleid op website Kids2b

Benieuwd naar ons nieuwe voedingsbeleid? klik hier.