Kids2b maakt van voorlezen een feestje

Hoera! Het is weer tijd voor de Nationale Voorleesdagen! Het prentenboek Een huis voor Harry is Prentenboek van het jaar. Van 23 februari tot en met 2 februari wordt dit boek door heel Nederland voorgelezen aan dreumesen en peuters. Ook de kinderen van Kids2b beleven de avonturen van Harry mee. De dikke kater, die liever niet naar buiten gaat. Want binnen is het veiliger. Maar op een dag gaat hij toch buiten tikkertje spelen met Vera. En dan verdwaalt hij…. Hoe loopt dat af?

Illustratie uit: Een huis voor Harry van Leo Timmers

Pedagogisch medewerkers lezen het boek voor, er komen gastvoorlezers langs op locaties of er wordt een uitstapje gemaakt naar de bibliotheek met ouders en kinderen. Kinderen spelen het verhaal na, kleuren en knutselen katers en huizen en nog veel meer.

De Nationale Voorleesdagen zijn bedoeld om het belang van voorlezen onder de aandacht brengen. Onderzoek laat zien dat voorlezen goed is voor de taalvaardigheid, sociaal-emotionele, cognitieve en creatieve ontwikkeling en schoolloopbaan van kinderen. Behalve dat is het ook nog eens heel leuk en gezellig om samen een boek te lezen.

Kids2b heeft TAAL als een van haar speerpunten gekozen en gaat nog meer dan anders aan de slag met het stimuleren van taalontwikkeling van kinderen.