Kikkerexpress

(Vlnr: Danielle van Bolhuis, Wietske Couperus en Aleida Kamphuis)

In de eerste week van juni stappen Danielle van Bolhuis, projectmedewerker Tel Mee Met Taal, en Aleida Kamphuis en Wietske Couperus van het pedagogisch team in de ‘Kikkerexpress’ om boeken rond te brengen. Alle groepen van de dagopvang, peuteropvang en BSO Jong krijgen het boek ‘Kikker is Kikker’ van Max Velthuijs. De groepen met oudere BSO-kinderen ontvangen een exemplaar van Kruistocht in Spijkerbroek van Thea Beckman.

Met deze boekenactie brengen we het speerpunt Taal opnieuw onder de aandacht. We hopen dat de kinderen en collega’s heel veel plezier beleven aan het (voor)lezen van de boeken. Want als je leest beleef je avonturen, leef je mee met de hoofdpersonen, kijk je naar de wereld op een andere manier of kun je even lekker wegdromen. En je woordenschat wordt ook nog eens groter.

Op veel locaties wordt in juni zelfs een heel thema opgebouwd rond Kikker. Liedjes, spelletjes, knutselactiviteiten: alles staat in het teken van Kikker en zijn vriendjes. De bibliotheken in de provincie Groningen hebben juni ook uitgeroepen tot Kikkermaand. Veel peuters van Kids2b gaan dan ook Op bezoek bij Kikker bij een bibliotheek in de buurt.