Peuteropvang Appingedam

De Wieke | Olingertil

gemeente eemsmond foto's gemeente pagina

In het Kindcentrum Olingertil, centraal gelegen in Appingedam, is onze peuteropvang De Wieke gehuisvest.

Iedere peuter kan vanaf zijn tweede verjaardag een vaste ochtend en middag komen spelen onder leiding van een vaste pedagogisch medewerker geassisteerd door een vrijwilliger en/of een stagiaire. Er wordt volop geknutseld, gezongen, gelachen, gerend en gespeeld met al het prachtige speelgoed dat bij hun eigen belevingswereld past. Plezier hebben, daar draait het om! Ondertussen worden de peuters op een deskundige en professionele wijze door de pedagogisch medewerker begeleid en gevolgd door middel van een peutervolgsysteem, zodat de peuter als zelfverzekerde 4-jarige kleuter de overstap naar de basisschool kan maken. Behalve twee ruime en lichte lokalen kunnen de peuters ook gebruik maken van een groot afgeschermd plein met veel ruimte en natuurlijk een heerlijk grote zandbak.

SPEEL, LEER, GROEI & GENIET!

De dagdelen verlopen volgens een vast ritme met daarin vrij spel, in de kring vertellen, eten en drinken en buiten spelen. Er wordt gewerkt met Piramide, een programma voor Voor- en Vroegschoolse educatie (VVE) , waarin allerlei thema’s aan bod komen die terugkeren in het voorlezen, de liedjes en de werkjes van de peuters. Samen spelend de wereld ontdekken. Sinds 1 november 2010 bieden de peuterspeelzalen in Appingedam 4 dagdelen VVE voor doelgroepkinderen aan. Dit programma is voor kinderen van 3-6 jaar. Als uw peuter 3 jaar is kan hij naar de 3-jarigen groep, waar we gerichte activiteiten doen die prima aansluiten bij het ontwikkelingsniveau van uw kind. Het is tevens een goede voorbereiding op de basisschool. Op de VVE groepen staan altijd 2 beroepskrachten met het opleidingsniveau SPW 3 en die geschoold zijn voor de VVE.

Ons team van enthousiaste, ervaren en professionele medewerkers staat iedere dag weer voor de peuters klaar om hen, vol passie, te begeleiden in het ontdekken van de wereld om hen heen. Natuurlijk zijn wij er ook voor u als ouder(s)/verzorger(s). Onze medewerkers leiden u graag rond en kunnen u alles vertellen over de peuteropvang. Wij hopen u en uw peuter binnenkort te mogen ontmoeten op De Wieke.

Openingstijden
Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag zijn de peuters van Appingedam van harte welkom op peuteropvang De Wieke (in Kindcentrum Olingertil).
Voor de 2 - jarigen: ’s morgens 08.15 - 11.15 uur
Voor de 3 - jarigen: ’s morgens 08.15 - 11.15 uur
's middags 11.15 - 14.15 uur

Adres
Olingermeeden 4 | 9903 ET Appingedam | 0596 625857
Leidinggevende: Saskia Knigge Saskia.knigge@kids2b.nl
Landelijk register kinderopvang


Aanmelden peuteropvang

Pinkeltje | OPwierde

Appingedam foto's website dagopvang

In het Kindcentrum OPwierde, centraal gelegen in Appingedam, is onze peuteropvang Pinkeltje gehuisvest.

Een grote stap, vanaf zijn tweede mag uw peuter naar de peuteropvang! Voor sommige kinderen misschien wel een beetje spannend, maar gelukkig voelen kinderen zich al heel snel thuis! Er wordt volop geknutseld, gezongen, gelachen, gerend en gespeeld met al het prachtige speelgoed dat bij hun eigen belevingswereld past. Plezier hebben, daar draait het om! Ondertussen worden de peuters op een deskundige en professionele wijze door de pedagogisch medewerker begeleid en gevolgd door middel van een peutervolgsysteem, zodat de peuter als zelfverzekerde 4-jarige kleuter de overstap naar de basisschool kan maken.

Samen spelen, leren, ontdekken en genieten!
De dagdelen verlopen volgens een vast ritme met daarin vrij spel, in de kring vertellen, eten en drinken en buiten spelen. Er wordt gewerkt met Piramide, een programma voor Voor- en Vroegschoolse educatie (VVE) , waarin allerlei thema’s aan bod komen die terugkeren in het voorlezen, de liedjes en de werkjes van de peuters. Samen spelend de wereld ontdekken. Buitenspelen vinden we ook erg belangrijk en dat doen we dan ook graag! In onze afgeschermde tuin kunnen de kinderen lekker rennen, fietsen, beestjes zoeken, springen en nog veel meer. Sinds 1 november 2010 bieden de peuterspeelzalen in Appingedam 4 dagdelen VVE voor doelgroepkinderen aan. Dit programma is voor kinderen van 3-6 jaar. Als uw peuter 3 jaar is kan hij naar de 3-jarigen groep, waar we gerichte activiteiten doen die prima aansluiten bij het ontwikkelingsniveau van uw kind. Het is tevens een goede voorbereiding op de basisschool. Op de VVE groepen staan altijd 2 beroepskrachten met het opleidingsniveau SPW 3 en die geschoold zijn voor de VVE.

Ons team van enthousiaste, ervaren en professionele medewerkers staat iedere dag weer voor de peuters klaar om hen, vol passie, te begeleiden in het ontdekken van de wereld om hen heen. Natuurlijk zijn wij er ook voor u als ouder(s)/verzorger(s). Onze medewerkers leiden u graag rond en kunnen u alles vertellen over de peuteropvang. Wij hopen u en uw peuter binnenkort te mogen ontmoeten bij Pinkeltje.

Openingstijden
Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag zijn de peuters van Appingedam van harte welkom op peuteropvang Pinkeltje (in Kindcentrum OPwierde).
Voor de 2 - jarigen: ’s morgens 08.15 - 11.15 uur
Voor de 3 - jarigen: ’s morgens 08.15 - 11.15 uur
's middags 11.15 - 14.15 uur

Adres
Wethouder Olthoflaan 4 | 9903 ET Appingedam | 0596 820 904 |
leidinggevende: Saskia Knigge Saskia.knigge@kids2b.nl
Landelijk register kinderopvang


Aanmelden peuteropvang