Sokken repareren op de naaimachine

Als ouders hun kinderen ophalen van de BSO in de Blauwe Schuit in Winsum is sinds kort vaak de reactie: “ik wil nog niet naar huis!”

En dat is te begrijpen. Na een grote schilderbeurt is een nieuw BSO-concept ingevoerd waarbij kinderen kunnen kiezen uit verschillende thema’s. Ieder thema heeft een daarvoor apart ingerichte ruimte. Kiezen is best lastig.

In het laboratoriumproefjes doen, vleesetende planten kweken, altijd willen weten hoe een insect of vlo er sterk vergroot uitziet? Dat kan met onze microscopen. Hoe werkt zonne-energie? Wij testen het.

In het zeer populaire atelier: kiezen uit een grote en prachtige voorraad materialen en dan knutselen en verven,  hout branden,  solderen en speksteen bewerken. Reactie van een van de jongens: “Ik ga mijn sokken repareren op de naaimachine”.

In de keuken: samen koken met de kok of zelfstandig aan de hand het menu of je eigen recept ideeën. Het kan allemaal. We laten kinderen kennis maken met gezonde,  verse producten en nieuwe smaken.

In de theaterruimte: De fantasie de vrije loop laten op het podium met ons ruime assortiment verkleedkleren en toneelattributen jezelf omtoveren tot een ware filmster.

Of als je gewoon even meer rust wilt na school: op de chillzolder: hangen op de zitzakken en lekker lezen of muziek luisteren.