Wandelen langs de zeedijk in Termunterzijl

Niet alleen in de grote plaatsen in onze provincie, maar ook in de kleine dorpen biedt Kids2b opvang aan. Zo ook in Termunterzijl/Woldendorp. De locatie in Woldendorp is tijdelijk gehuisvest in Termunterzijl. Twee jaar op een locatie die wordt omringd door water met als enige “buur” een mooie zwemplas met een strandje. Met uitzicht op de dijk met grazende schapen met daarachter de zee. Is dit wel veilig voor onze kinderen? “Ja!” Is het antwoord van de vaste pedagogisch medewerkers Ingrid en Astrid.

Hoewel uit meerdere onderzoeken, onder andere van Jantje Beton blijkt dat kinderen steeds minder buiten spelen, gaat dat voor Termunterzijl niet op. Zodra het kan, zijn de kinderen buiten te vinden. Samen met de kinderhanden aan een lang touw naar de zeedijk wandelen om zeehondjes te spotten.

Met loopauto’s, fietsjes, stepjes lekker je gang gaan binnen het omheinde speelterrein. Klein, maar daarmee bewust overzichtelijk gehouden. Regelmatig gaan de schepjes en emmertjes mee naar het strandje: de niet omheinde zandbak van de locatie. Angst dat de kinderen naar het water lopen hebben de PM-ers niet. Dit is een kwestie van goede afspraken maken met de kinderen. Voordat ze naar het strandje gaan krijgen de kinderen goede instructies. Er wordt in het zand een streep getrokken, waar de kinderen niet overheen mogen. Toezicht is er continue.

Voorafgaand aan de (tijdelijke) verhuizing van Woldendorp naar Termunterzijl is er in alle openheid met ouders gecommuniceerd over het water. Fijn ook dat de ouders erop  vertrouwen dat de medewerkers  goed omgaan met de aanwezige gevaren.

Nog een paar weken duurt dit speelplezier en dan verhuist de Peuteropvang terug naar Woldendorp. Geen water meer, maar wel een weiland naast de deur!