Vacature pedagogisch medewerker VSO Middelstum & peuteropvang Loppersum

Wat zou jij doen? Julia is een slimme peuter en kan niet zo goed stil zitten tijdens het voorlezen. Laat jij haar meehelpen om het verhaal uit te beelden of vraag je haar om weer terug te gaan naar haar krukje?

Dagelijks maken wij dit soort prachtige momenten mee op onze locaties. Een moment dat misschien heel onbelangrijk lijkt, maar voor een kind zo groot kan zijn. Want laat jij hun wereld groter worden? En geef jij hen naast ruimte ook de middelen om hun talenten te ontwikkelen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Op dit moment hebben wij een gecombineerde vacature voor

Pedagogisch medewerker
voor 10,5 uur per week
op de voorschoolse opvang in Middelstum en de peuteropvang in Loppersum

Wat ga jij doen?

Nog even samen rustig een boekje lezen, buiten spelen met de natuurlijke materialen en daarna zorgen dat de kinderen op tijd op school zijn? Geen enkel probleem voor jou. Wekelijks ben jij verantwoordelijk voor de voorschoolse opvang en verzorging van onze kinderen. Ook ben jij verantwoordelijk voor de opvang en verzorging van kinderen op de peuteropvang. Dus ook peuters begeleiden bij het spelend leren, samen een gezond tussendoortje eten en lekker buiten de wereld ontdekken draai jij je hand niet voor om. Daarbij onderhoud jij ook het contact met de ouders/verzorgers over de dagelijkse gang van zaken. Komen er die dag ook nog toekomstige ouders kijken voor een rondleiding? Jij geeft ze een uitgebreide tour en beantwoordt met plezier hun vragen. Een afwisselende functie dus!

Als pedagogisch medewerker bij ons werk je dus zowel zelfstandig als in groepsverband. Samen schep je een situatie waarin kinderen zich veilig voelen en waarin ze zich verder kunnen ontwikkelen. Dit alles doe je in overeenstemming met onze pedagogische visie en binnen ons beleid. Maar zie dat als een kader waarbinnen je ook allerlei vernieuwde activiteiten kunt bedenken. Dus wil jij je echt verantwoordelijk voelen voor datgene wat je doet? Dan is dit de baan voor jou!

Waar kom jij te werken?

Kids2b is de leukste kinderopvangorganisatie van het Noorden. Op ruim 35 locaties en bij gastouders in 6 Groninger gemeenten verzorgen en bemiddelen wij de opvang van meer dan 3000 kinderen. Dit doen wij aan de hand van onze 3 speerpunten; voeding & beweging, taal en buiten; en op basis van onze kernwaarden; samen, plezier, open, ontwikkeling, respect en vertrouwen. Op dit moment groeien wij hard en zijn we nauw betrokken bij veel samenwerkingstrajecten met (onderwijs)partners. Dit biedt veel kansen voor jou om je te ontwikkelen en zo niet alleen de kinderen te laten groeien, maar ook jezelf!

Kids2b WIJland

Op een klein eiland midden in Middelstum en in de directe nabijheid van twee basisscholen en de bibliotheek vind je Kids2b WIJland. Deze locatie heeft gezellig ingerichte groepsruimtes die aansluiten bij de belevingswereld van onze kinderen. Ook maken wij gebruik van de gedeelde ruimtes met het onderwijs om zo samen de leukste activiteiten aan te kunnen bieden.

Kids2b Loppersum

Onze peuteropvang zit op een prachtige ruime locatie in het nieuwe kindcentrum in Loppersum. Deze locatie heeft gezellig ingerichte groepsruimtes die aansluiten bij de belevingswereld van jouw kind en een uitnodigende buitenruimte met natuurlijk spelmateriaal. Ook maken wij gebruik van de gedeelde ruimtes met het onderwijs en de bibliotheek om zo samen de leukste activiteiten aan te kunnen bieden.

Naar wie zijn wij op zoek?

Jij ben die pedagogisch medewerker met een creatieve, actieve en oplossingsgerichte houding. Schakelen tussen verschillende groepen is geen enkel probleem voor jou en ook voor een vriendelijk praatje met (toekomstige) ouders/verzorgers draai jij je hand niet om.

Daarnaast beschik jij over:

 • Een voor de functie relevante opleiding, bij voorkeur niveau 4
 • Inzicht in groepsdynamische processen
 • Sociale vaardigheden voor het motiveren, stimuleren en instrueren van kinderen
 • Kennis en ervaring hebbend met VVE en dit kunnen borgen binnen de groei

Wat bieden wij jou?

Deze functie is ingedeeld in schaal 6 van de CAO Kinderopvang. Hier hoort een salaris bij van maximaal € 2.793,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. Dit is exclusief vakantietoeslag (jaarlijks 8%).

Daarnaast bieden we jou:

 • Een tijdelijk contract voor 10,5 uur per week en met kans op verlenging.
 • Fijne secundaire arbeidsvoorwaarden zoals pensioen, collectiviteitskorting en reiskostenvergoeding
 • Veel aandacht voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling door middel van scholing, cursussen en workshops, ook onder leiding van onze pedagogisch coaches
 • De mogelijkheid om echt mee te denken door deel te nemen in werkgroepen
 • Een gezellig jaarlijks uitje met de hele organisatie, bekijk de aftermovie van het uitje van 2019 hier
 • Een prachtige locatie waar je de ruimte hebt om activiteiten op te zetten
 • Een ondersteunende organisatie en een teamleider die er indien nodig voor je is

Ben jij enthousiast geworden van deze vacature? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie en CV voor vrijdag 6 maart 2020. Dit kan je sturen naar personeelszaken Kids2b Bedumerweg 2a, 9959 PG Onderdendam of per e-mail.